När är bästa tiden att beställa ved i Stockholm?

Om du vet att du kommer att behöva ved i höst och vinter är det god tid att beställa! En god orsak till att inte dröja för länge med att köpa brasved är att du vill ha torr ved. Vårt lager består av bästa veden som är torr och fin. Men din hantering blir givetvis mycket enklare då du beställer under en torrare säsong.

När hösten närmar sig är det dags för ved

Våra lager är fulla med finfin brasved när sommaren går mot sitt slut. Det är då mycket enkelt att köpa och fylla på vedförrådet. När vädret är stabilt kan du bära din ved där den ska lagras utan att riskera att den förstörs.

Om du tänker ta hem ved som håller lägre kvalitet och är fuktig måste du tänka på annat sätt. Då gäller det att köpa veden redan under vinter och vår för att sedan låta den torka. Vi kan dock tipsa om att du sparar tid och pengar genom att köpa torr ved från oss under sommaren eller då hösten kommer.

Om du glömt beställa vedsäckar

Det är lätt hänt. Sommaren är ju sällan tiden då du tänker på vinterns kyla och behovet av en värmande brasa. Om du skulle glömma bort att beställa veden under sommar och höst kan du alltid kontakta oss.

Vi kan leverera ved i Stockholm och omnejd även då snön ligger djup på marken. I och med att vi har öppet året runt är det inga problem för oss att hjälpa dig. Men vi ger ändå tipset att göra denna beställning tidigare än så.

Hur kan du säkra torr ved?

Nu är det förstås inte så enkelt att en beställning under torrare årstider garanterar torr ved. Det är något vi måste poängtera. När du ska välja vedleverantör i Stockholm kan det vara klokt att känna till att det finns ved och så finns det ved!

Vi fokuserar uteslutande på björkved som är ugnstorkad. Det här är en metod som gör det lättare att kontrollera vedens fuktighetshalt. Vi ser till att fuktighetshalten i vår björkved understiger 20%. 

Det här innebär att du tryggt kan beställa ved i Stockholm från oss året runt. Den kommer att vara torr och redo för att värma ditt hem!

En annan poäng med den torra björkveden som ugnstorkas är att den är fri från insekter. Det är också skönt att veta då du beställer ett stort parti som du förvarar i eller nära ditt hem.

Bästa tiden för att beställa ved i Stockholm är sommaren!

Om vi ska kora den allra bästa tiden att beställa ved i Stockholm så säger vi ändå sommar. Ska du har den ut till ditt landställe i skärgården för vinterns mys är du ju på plats för att ta emot den under sommarens semester.

Några punkter som talar för sommarbeställning är:

  • Du kan få riktigt billig ved på detta vis utan att dra ner på kvalitet.
  • Du slipper stressen då det är färre som beställer under sommarperioden.
  • Du har god tid på dig att förvara veden och stapla den i ditt förråd på ett vettigt sätt.
  • Du slipper flytta på ved i snöstorm!

 

Dela det här:

Like this:

Like Loading...
%d