Hur mycket ved ska jag beställa?

Det är klokt att betänka hur mycket ved du ska beställa innan du ens kontaktar oss. Ju mer du vet om dina vedbehov ju större är chansen att du kan beställa på ett sätt som ger fördelar. Mer ved betyder ofta billig ved. Men det viktigaste är förstås att du har så att det räcker när Kung Bore kommer tillbaka.

Hur mycket eldar du?

Något som kommer att påverka hur mycket ved du behöver är givetvis hur mycket du eldar. Det är stor skillnad på förbruket för den som eldar för att det är mysigt och för den som värmer huset på detta vis.

Du kan räkna med att du eldar omkring 3 kg ved per timme. Det är antagligen lite mindre men det är bättre att räkna med mer. Om du myseldar kanske det blir 4 timmar per dag. Det betyder alltså 12 kg ved per dag. På en vecka blir det omkring 80 kg ved som går åt. Det här är inte ens en kubikmeter ved.

En kubikmeter torkad björkved väger omkring 500 kg. Den kommer alltså att ge dig mer än 6 veckors förbruk i enlighet med ovanstående exempel. Om du eldar mer än 4 timmar per dag blir det förstås mindre. Men du kan tänka på detta sätt när du ska komma fram till hur mycket ved du behöver.

Ett tum-mått är att den som bara eldar för mys effektens skull klarar sig fint med omkring en kubikmeter per år. Om du är osäker på hur du ska komma fram till rätt mängd ved för dig kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig att räkna ut detta!

Tänk framåt

En god rekommendation är att se till att ha ved i vedförrådet för två års förbruk. Utöver detta kan det vara bra att ha lite mer. Om det blir en riktigt kall vinter kommer du ju antagligen att använda mycket mer än beräknat. Då är det skönt att ha en buffert i förrådet.

Vikten av att köpa torr ved

Missa inte vikten av att köpa torr ved. Om du köper fuktig ved betalar du för en massa vatten som du sedan inte har någon nytta av. Tvärtom är fuktig ved ett gissel när du vill få upp värmen med en brasa!

Vi jobbar med ugnstorkning för att effektiv få fram torr brasved. Det betyder att varje vedsäck som kommer från oss har maximalt med energi för dig. Det är något som du kommer att uppskatta oavsett om det krävs brasved någon gång då och då eller om detta är din huvudkälla till värme på vintern.

Optimera Din Eldning med Vedab.se’s Utvalda Produkter

tändare ved

Vi vet att rätt ved och rätt eldningsteknik gör skillnaden för en värmande, effektiv och miljövänlig brasa. Därför rekommenderar vi våra noggrant utvalda produkter för att du ska få den bästa möjliga eldningsupplevelsen.

Tändare– Snygg och effektiv tändare. Lätt att tända grillen och brasa med. Lätt att fylla på.

Se bästa pris här på Amazon.se

Eldningskuber – Våra miljövänliga eldningskuber hjälper dig att enkelt få liv i elden, utan farliga kemikalier eller onödig rökutveckling.eldkuber

Se bästa pris här på Amazon.se

Vedklyvar – För dig som föredrar att förbereda din egen ved, har vi robusta vedklyvar som minskar arbetsinsatsen och ökar säkerheten. Se bästa pris här på Amazon.se

Se bästa pris här på Amazon.se

Vedkorg – Stor och fin vedkorg i filt vedkorg

Se bästa pris här på Amazon.se

Vi på vedab.se är här för att se till att din vedeldning blir så behaglig och problemfri som möjligt. Använd våra rekommenderade produkter för en optimal brasa varje gång. Tänd en eld, känn värmen och njut av den mysiga stämningen hemma med hjälp av vedab.se.

För en varmare och ljusare vardag – vedab.se

Enkelt med leverans av ved

I och med att vi kan leverera ved i Stockholm snabbt och effektivt behöver du inte fundera på hur du ska klara av vikten av en större beställning. Det här tar vi hand om! Du behöver bara räkna på hur mycket ved du behöver så ordnar vi resten. Den kommer hem till dig eller till ditt landställe redo att förvaras och användas.

Vi på Vedab är djurälskare och har både katter och hundar så vi vill rekommendera alla att teckna en djurförsäkring via djuria.se som vi jobbar med.

Dela det här:

Like this:

Like Loading...
%d