Det finns olika sätt att skaffa ved på. När du är ute efter billig ved men ändå vill få hög kvalitet är det bra att du känner till dina möjligheter. Den allra sista utvägen är macken för där kommer det att kosta mest. Sedan ska du veta att bygghandlare som erbjuder vedsäckar också tar mer för detta.

Om du vill få billig ved som håller hög kvalitet är det smart att kontakta Vedab. Det här spar dig tid eftersom vi levererar prisvärd ved i Stockholm till dig. Dessutom har vi ved till salu året om. Du behöver alltså inte acceptera mackens pris bara för att du glömde bort i somras att du behöver brasved på sommarstället i skärgården under vintern.

Ved är billigt bränsle

Det finns god anledning till att välja ved för att värma upp huset. Veden är det billigaste bränslet om du jämför med andra energikällor. Med ved får du ner kostnaden till hälften av vad det hade blivit med pellets.

Det kan bli ännu billigare om du använder ved istället för el. Det finns beräkningar som gör gällande att vedeldningen är hela 75% billigare än el. Detta förutsatt att du får ett bra pris för ved förstås.

 

Billig ved i Stockholm

Ett vanligt tips är att försöka komma i kontakt med skogsägare som säljer ved. Det här kan vara ett sätt att få billig ved men kräver en hel del research. Du kan komma i kontakt med privatpersoner som säljer online men det är inte säkert att de har ved i lager då du behöver den.

För privatpersoner som erbjuder ved till salu via nätet kan processen vara ganska omständlig. Det kan röra sig om två års torkning innan man når en fuktighetshalt på under 20%. Det betyder att det kan vara slut på veden från skogsägare och privatpersoner då det blir vargavinter och efterfrågan stiger.

Med vår ugnstorkningsteknik är det mycket enklare att få fram torr ved då den behövs. Det är också därför som vi kan serva Stockholm med ved året om. Vi har alltid den torra veden då du behöver den och kan till och med leverera ut till skärgården.

Under kalla vintrar

Något som kan vara bra att tänka på är att priset på veden kan gå upp då det blir en kall vinter och efterfrågan stiger. När alla plötsligt vill köpa ved kostar det ofta mer. Särskilt på mackar och hos bygghandlare.

Om du vill säkra billig ved kan det alltså vara klokt att köpa den redan under vår och sommar. Planera också på ett smart sätt. Köp för två år framåt när du ändå beställer. Då får du ett bra pris och du kan minska risken för att få betala mer för att du först beställer när den kalla vintern redan är ett faktum.